3 Ağustos 2014 Pazar

Fırında tavuk kapama


Malzemeler:
1 adet tavuk  (‘’organik’’ olursa ne ala);
2 su  bardağı  pirinç;
2-3 çorba  kaşığı tere  yağı;

Kara  biber;
Tuz.
Hazırlanışı:


*Tavuğu  temizleyin,  göğüs  kısmından  boydan  kesip, bütün  haşlayın.
*Pirinci,  rengi değişinceye kadar tereyağında kavurun. 
*Isıya  dayanıklı  kaba  pirinci  ve pişmiş  tavuğu yerleştirin  ve  üzerlerine  sıcak  tavuk  suyunu dökün.
 *Tavuk suyu pirincin 1 cm  üstünde olacak. Kara biber ile lezzetlendirin.
 *Kapamayı 250 C önceden  ısıtılmış  fırında  pişirin.
 Afiyet olsun.