Malzemeler:
4-5 adet patlıcan;
300 gr. kıyma;
1 adet soğan;
4-5 diş sarımsak;
Yarım tatlı kaşığı biber salçası;
3 adet küçük boy domates;
Kara biber;
Kimyon;
Maydanoz;
Taze kekik;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
300 gr. kıyma;
1 adet soğan;
4-5 diş sarımsak;
Yarım tatlı kaşığı biber salçası;
3 adet küçük boy domates;
Kara biber;
Kimyon;
Maydanoz;
Taze kekik;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Sos beşamel için:
3 su bardağı süt;
Yarım bardak un;
2 çorba kaşığı tereyağı.
Yarım bardak un;
2 çorba kaşığı tereyağı.
*İnce doğranmış soğanı yumuşayana kadar sote edin, kıyılmış
sarımsakları ve kıymayı ilave edin.
*Kıyma rengini
değiştirince salçayı ve ince doğranmış domatesleri katın.
*Kıymalı harcı lezzetlendirmek için tuz, kara biber, kimyon, kıyılmış maydanoz ve
taze kekik ekleyip ocaktan
alın.
*Patlıcanları alacalı soyup, dilediğiniz şekilde kesin ve tuzla ovalayın. Suda beklettikten sonra güzelce
kurulayın. Yağıda kızartın.
*Sos beşameli hazırlamak için 2 çorba kaşığı tere yağıda unu
kavurun ve karıştırarak 3 su bardağı
sütü ilave edin. Tuz ile lezzetlen dirin.
*Fırın tepsisine bir sıra kızarmış patlıcan dizin, üzerine kıymalı harcı döktükten sonra tekrar patlıcan kızartmaları dizin.
*Fırın tepsisine bir sıra kızarmış patlıcan dizin, üzerine kıymalı harcı döktükten sonra tekrar patlıcan kızartmaları dizin.
*Patlıcanlı musakkanın üzerine hazırladığınız beşamel sosu
her yerine gezdirin ve rendelenmiş kaşarları serpiştirin.
*Fırında musakkanın üzeri kızarıncaya kadar pişirin 10-15 dakika.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder