21 Ağustos 2014 Perşembe

Patlıcan musakka


Malzemeler:
4-5 adet patlıcan;
300 gr. kıyma;
1 adet soğan;
4-5 diş sarımsak;
Yarım tatlı kaşığı biber salçası;
3 adet küçük boy domates;
Kara biber;
Kimyon;
Maydanoz;
Taze kekik;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Sos beşamel için:
3 su bardağı süt;
Yarım bardak un;
2 çorba kaşığı tereyağı.
Hazırlanışı:
*İnce doğranmış soğanı yumuşayana kadar sote edin, kıyılmış sarımsakları ve kıymayı ilave edin.
*Kıyma rengini değiştirince salçayı ve ince doğranmış domatesleri katın.
*Kıymalı harcı lezzetlendirmek için tuz, kara biber,  kimyon, kıyılmış maydanoz ve
taze kekik ekleyip ocaktan alın.
*Patlıcanları alacalı soyup, dilediğiniz  şekilde kesin ve tuzla ovalayın.  Suda beklettikten sonra güzelce kurulayın. Yağıda kızartın.
*Sos beşameli hazırlamak için 2 çorba kaşığı tere yağıda unu kavurun ve karıştırarak  3 su bardağı sütü ilave edin. Tuz ile lezzetlen dirin.


*Fırın tepsisine bir sıra  kızarmış patlıcan dizin, üzerine kıymalı harcı döktükten sonra tekrar patlıcan kızartmaları dizin.
*Patlıcanlı musakkanın üzerine hazırladığınız beşamel sosu her yerine gezdirin ve rendelenmiş kaşarları serpiştirin.


*Fırında musakkanın üzeri kızarıncaya kadar pişirin  10-15 dakika.
Afiyet olsun!