21 Ağustos 2014 Perşembe

Cevizli turta



Malzemeler:
125gr. tereyağı;
5 çorba kaşığı şeker;
3 çorba kaşığı yoğurt;
2 çorba kaşığı sıvı yağı;
1 paket kabartma tozu;
1/2 paket vanilya;

Un.
DOLGU  İÇİN:
2 adet yumurta;
2 su bardağı dövülmüş ceviz;
8 çorba kaşığı şeker;
1/2 paket vanilya.
Hazırlanışı:
*Yumuşak tere yağını şeker ve yoğurt ile karıştırın,  kabartma tozunu ve yarım  paket vanilyayı  ilave  edin.
*Unu yavaş yavaş katın,  hamurun yumuşak olmasına dikkat edin.
*Minik metal kapları yağlayın  (40-45 adet) içine küçük ceviz  büyüklüğünde  hamur  parçaları  yerleştirin.  Sonra elinizle şekil vererek metal kabın içinde  hamur kabı oluşturun.

*Dolgu  için malzemeleri  karıştırın  ve kaplara paylaştırın.
*Önceden  ısıtılmış  200C  fırında  pişirin.




Afiyet olsun.