20 Ağustos 2014 Çarşamba

Kornişon konservesi


Malzemeler:
2 kg. kornişon;
2 adet  soğan;
Dere otu;
Kara biber taneleri;
Pul biber;

Hardal tohumu;
Yeni  Bahar taneleri;
Sirke;
Şeker;
Tuz.
Hazırlanışı;
*Kornişonların  sap kısımlarını temizleyin.
*Soğanları halka şeklinde kesin.
*Kavanozların diplerine halka şeklinde kesilmiş soğanların yarısını paylaştırın.
*Her kavanoza 1 sap dere otu, 5-6 adet kara biber taneleri, 2-3 adet Yeni Bahar taneleri,  1 çay kaşığı hardal tohumu, 1 çay kaşığı pul biber,  900 gr. kavanoza 1 çorba kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker ve kavanozların dibinden 1 parmak yükseklikte  sirke ile doldurun.
*Kornişonları kavanozlara yan yana dizerek doldurun ve su koyup kapakları güzelce sıkın.
*Hazırladığınız konserveleri  su dolu kaba koyup kaynatın. Su fokurdamaya başlayınca  en fazla 7-8 dakika kaynatın.