Malzemeler:
2 kg. kornişon;
2 adet soğan;
Dere otu;
Kara biber taneleri;
Pul biber;
Hardal tohumu;
Yeni Bahar taneleri;
Sirke;
Şeker;
Tuz.
2 adet soğan;
Dere otu;
Kara biber taneleri;
Pul biber;
Hardal tohumu;
Yeni Bahar taneleri;
Sirke;
Şeker;
Tuz.
Hazırlanışı;
*Kornişonların sap
kısımlarını temizleyin.
*Soğanları halka şeklinde kesin.
*Kavanozların diplerine halka şeklinde kesilmiş soğanların
yarısını paylaştırın.
*Her kavanoza 1 sap dere otu, 5-6 adet kara biber taneleri,
2-3 adet Yeni Bahar taneleri, 1 çay
kaşığı hardal tohumu, 1 çay kaşığı pul biber,
900 gr. kavanoza 1 çorba kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker ve kavanozların dibinden 1 parmak
yükseklikte sirke ile doldurun.
*Kornişonları kavanozlara yan yana dizerek doldurun ve su
koyup kapakları güzelce sıkın.
*Hazırladığınız konserveleri
su dolu kaba koyup kaynatın. Su fokurdamaya başlayınca en fazla 7-8 dakika kaynatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder