Malzemeler:
3 adet yufka;
3 adet yufka;
200 gr. kıyma;
1 adet orta boy soğan;
2 adet yumurta;
Yarım su bardağı süt;
1 su bardağı tereyağı;
1 çay kaşığı biber salça;
Çam fıstık;
Kuş üzümü;
Bir tutam tarçın;
Bir tutam pul biberi;
Kara biber;
Maydanoz;
Susam;
Çörek otu;
Tuz.
1 adet orta boy soğan;
2 adet yumurta;
Yarım su bardağı süt;
1 su bardağı tereyağı;
1 çay kaşığı biber salça;
Çam fıstık;
Kuş üzümü;
Bir tutam tarçın;
Bir tutam pul biberi;
Kara biber;
Maydanoz;
Susam;
Çörek otu;
Tuz.
Hazırlanışı:
*Yumurtaları çırptıktan sonra bir miktar böreklerin üzerine
sürmek için ayırın, diğer kısmına sütü ilave edip karıştırın.
*Birinci yufkayı tezgahın üzerine yayın, her yerine değecek şekilde
eritilmiş tereyağı ve yumurtalı sütlü karışımdan sürün.
*Üzerlerine tekrar tereyağı ve yumurta sürün. Arzu ederseniz
susam ve çörek otu serpiştirin.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder