4 Ağustos 2014 Pazartesi

Kıymalı börek


Malzemeler:
3 adet yufka;
200 gr. kıyma;
1 adet orta boy soğan;
2 adet yumurta;
Yarım su bardağı süt;
1 su bardağı tereyağı;
1 çay kaşığı biber salça;
Çam fıstık;
Kuş üzümü;
Bir tutam tarçın;
Bir tutam pul biberi;
Kara biber;
Maydanoz;
Susam;
Çörek otu;
Tuz.
Hazırlanışı:



*Yumurtaları çırptıktan sonra bir miktar böreklerin üzerine sürmek için ayırın, diğer kısmına sütü ilave edip karıştırın.
*Birinci yufkayı tezgahın  üzerine yayın, her yerine değecek şekilde eritilmiş tereyağı ve yumurtalı sütlü karışımdan sürün.
*Yufkayı altı eşit üçgene kesin. Geniş tarafına kıymalı harçtan koyup sıkıca rulo şeklinde sarın.


*Üzerlerine tekrar tereyağı ve yumurta sürün. Arzu ederseniz susam ve çörek otu serpiştirin.

*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet osun.