4 Ağustos 2014 Pazartesi

Fındık ezmeli kurabiye


Malzemeler:
1 adet yumurta;
1 su bardağı şeker;
2 çorba kaşığı yoğurt;
125gr. tere yağı;
1 paket vanilya;
1 paket kabartma tozu;
Bir tutam tuz;
Un;
Tahinli fındık ezmesi.
Hazırlanışı:
*Tereyağını şeker ile çırpın, yumurtayı ekleyin, biraz daha karıştırın.
*Sonra yoğurdu, tuzu, kabartma tozu ve vanilyayı katın.
*Yavaş yavaş unu ekleyin,  yumuşak hamur elde edin.
*Hamurdan 4 beze yapın, her birini streç filmin üzerinde merdane ile dörtgen şeklinde ince açın.



*Açtığınız hamurların  üzerine tahinli fındık ezmesini eşit şekilde yayın.

*Sıkı rulolar yapın (sucuk kalınlığında),  streç  kağıdı ile  sarın,  sonra  iki tarafından  sosis gibi  sıkıştırın.
*Hazırladığınız ruloları derin dondurucuda bekletin.
*20-30 dakika sonra çıkartın,  isterseniz  donmuş  hamuru  tezgahın üzerine vurarak  dörtgen  şekil verebilirsiniz. Keskin  bıçak ile ince dilimler  kesin.

*Önceden  ısıtılmış  fırında  pişirin. 
Afiyet olsun.