Malzemeler:
1 adet yumurta;
1 su bardağı şeker;
2 çorba kaşığı yoğurt;
125gr. tere yağı;
1 paket vanilya;
1 paket kabartma tozu;
Bir tutam tuz;
Un;
Tahinli fındık ezmesi.
1 su bardağı şeker;
2 çorba kaşığı yoğurt;
125gr. tere yağı;
1 paket vanilya;
1 paket kabartma tozu;
Bir tutam tuz;
Un;
Tahinli fındık ezmesi.
Hazırlanışı:Tereyağını şeker ile çırpın, yumurtayı ekleyin, biraz
daha karıştırın.
*Sonra yoğurdu, tuzu, kabartma tozu ve vanilyayı katın.
*Yavaş yavaş unu ekleyin,
yumuşak hamur elde edin.
*Açtığınız hamurların üzerine tahinli fındık ezmesini eşit şekilde yayın.
*Sıkı rulolar yapın (sucuk kalınlığında), streç kağıdı ile
sarın, sonra iki tarafından sosis gibi
sıkıştırın.
*20-30 dakika sonra çıkartın,
isterseniz donmuş hamuru
tezgahın üzerine vurarak
dörtgen şekil verebilirsiniz.
Keskin bıçak ile ince dilimler kesin.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder