4 Ağustos 2014 Pazartesi

Çikolata kremalı cupcake



Malzemeler:
Kek hamuru için:
2 adet yumurta;
Yarım su bardağı şeker;
3/4 su bardağı tere yağı;
2/3 su bardağı yoğurt;
1+ 1/4 su bardağı un;
1 paket kabartma tozu;
1 paket vanilya;
2 çorba kaşığı kakao;
1 tutam tuz.
Krema için:
2 adet bitter çikolata;
2-3 çorba kaşığı süt;
1 çorba kaşığı tereyağı;
1 paket süt krema;
1 çorba kaşığı(silme)  pudra şekeri;

Hazırlanışı:


*Yarım su bardağı şeker ve 3/ 4 su bardağı tere yağını çırpın, teker teker yumurtaları ekleyin,  2/3 su bardağı yoğurdu, sonra da kabartma tozu, vanilya, kakao ve tuzu katın.
*Hafif çırparak unu ilave edin.
*Küçük kek kaplarına  kağıt kaplar yerleştirin ve hamuru paylaştırın.


*Önceden ısıtılmış  180C fırında pişirin.

 *Çikolataları kırıp üzerine 2-3 kaşık süt ve  1 çorba kaşığı tereyağı  koyduktan sonra  sürekli karıştırarak kısık  ateşte eritin.
*Süt kremayı 1 çorba kaşığı pudra şekeri ile çırpın, katılaşınca  çok ılık  eritilmiş çikolatayı ilave edip bir müddet daha çırpın. Biraz sıkılaşması için 5 dakika buzdolabında bekletin.

*Tamamen soğumuş cup keklerin üzerine sıkma torbası yardımı ile hazırladığınız çikolatalı kremayı sıkın.

Afiyet olsun.