Malzemeler:
2 adet yufka;
3 adet elma;
1 su bardağı dövülmüş ceviz;
Yarım su bardağı galeta;
Yarım su bardağı tereyağı;
1 tatlı kaşığı tarçın;
Hindistan cevizi.
3 adet elma;
1 su bardağı dövülmüş ceviz;
Yarım su bardağı galeta;
Yarım su bardağı tereyağı;
1 tatlı kaşığı tarçın;
Hindistan cevizi.
Şerbet için:
1 su bardağı şeker;
3 bardak su;
1 çorba kaşığı limon suyu.
3 bardak su;
1 çorba kaşığı limon suyu.
Hazırlanışı:
*Elmaları soyup rendeleyin ve ceviz, tarçın ve galeta ile
karıştırın.
*Birinci yufkayı tezgahın üzerinde yayın, her yerine değecek
şeklinde eritilmiş tereyağı sürün.
*Sonra rendelenmiş elma, tarçın, galeta ve ceviz serpiştirin.
*Yufkayı karşılıklı rulo şeklinde sarın, ortadan ikiye kesip
fırın tepsisine yerleştirin ve porsiyonluk dilimlere kesin.
*Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
*Strudel soyunca
üzerine hazırladığınız sıcak şerbeti
gezdirin.
*Şerbet biraz çekince, strudelin üzerine Hindistan cevizi
serpiştirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder