Malzemeler:
3 adet yufka;
3 adet patlıcan;
3 adet yufka;
3 adet patlıcan;
150-200 gr. kıyma;
2 adet yumurta;
Yarım su bardağı süt;
Yarım su bardağı tereyağı;
1 adet orta boy soğan;
1 çay kaşığı biber salçası;
Kara biber;
Maydanoz;
Pul biberi;
Tuz.
Hazırlanışı:
2 adet yumurta;
Yarım su bardağı süt;
Yarım su bardağı tereyağı;
1 adet orta boy soğan;
1 çay kaşığı biber salçası;
Kara biber;
Maydanoz;
Pul biberi;
Tuz.
Hazırlanışı:
*İnce doğranmış soğanları sote edip, kıymayı ilave edin. Biraz
karıştırdıktan sonra salçayı ekleyin. Baharatlarla lezzetlendirip sonra
ocaktan alın.
*Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra folyo ile sarın ve
ocağın üzerinde közleyin. Pişmiş patlıcanları hemen sıcak sıcak soyun
(soğuduktan sonra patlıcanların kabuğu etine yapışıyor ve soyulmuyor) ve küçük
küçük doğrayın.
*Böreğin harcını tamamlamak üzere közlenmiş patlıcanları,
kıyılmış maydanozu ve kavrulmuş kıymayı dikkatlice karıştırın.
*2 adet yumurtayı çırptıktan sonra bir miktar böreklerin üzerine sürmek için ayırın , kalan kısmına sütü katıp karıştırın.
*2 adet yumurtayı çırptıktan sonra bir miktar böreklerin üzerine sürmek için ayırın , kalan kısmına sütü katıp karıştırın.
*Birinci yufkayı tezgahın üzerine yayın, üzerine her yerine
değecek şekilde eritilmiş tereyağı ve yumurtalı sütlü karışımdan sürün.
*Yufkayı 6 eşit üçgene kesin, her birine patlıcanlı kıymalı harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın.
*Yufkayı 6 eşit üçgene kesin, her birine patlıcanlı kıymalı harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın.
*Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın, ve börekleri
fırın tepsisine dizin.
*Patlıcanlı böreklerin üzerine tere yağı ve yumurta sarısı
sürün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder