13 Ağustos 2014 Çarşamba

Çökertme kebabı




Malzemeler:
500 gr. dana  eti;
1 adet  soğan;
2-3 adet  sivri  biber;
1 çay kaşığı  biber  salçası;
1  adet  domates;
Pul  biber;
Kara  biber;
Bir tutam  şeker;
2-3  çorba  kaşığı  soya   sosu;
3  adet  orta  boy patates;
Yoğurt;
Tereyağı.
Hazırlanışı:

*Eti jülyen, fakat ince, diğer malzemeleri küçük küçük doğrayın.
*Tereyağında eti ve soğanları soteleyin, sonra diğer malzemeleri ekleyip çok  kısık  ateşte  pişirin.
* Etler pişince baharatlarla ve soya sosu ile lezzetlendirin.  Biraz çevirip ocaktan alın.  Yemeği  tuzsuz  pişirin,  katacağınız  soya sosun  tuzu kafi olacaktır.
*Patatesleri   soyup  iri  rendede  rendeleyip,  nişastası çıkıncaya  kadar suda  yıkayın. Güzelce kurulayıp bol  yağıda kızartın. Kızarmış  patates  kıtırların  fazla  yağını  kağıt  havlu  ile alın.
*Servis  tabaklarında  patates  kıtırlarını  yaydırın , ortasına yoğurdu da koyduktan sonra etleri  yerleştirin.  Közlenmiş  sivri  biber  ve  domates  ile  süsleyin.
* En sonunda  kızdırılmış  tereyağı  ve pul biberi gezdirin.

Afiyet olsun.