12 Ağustos 2014 Salı

Yoğurtlu kabak salatası


Malzemeler:
1 adet orta boy kabak;
2-3 diş sarımsak;
1 su bardağı yoğurt;
3-4 sap dere otu;
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz;
Tuz;
Zeytinyağı.
Hazırlanışı:
*Kabağı rendeleyin ve çiğ kokusu gidene kadar zeytinyağında sote edin. Kabak fazla yumuşamamasına dikkat edin. İnce kıyılmış sarımsakları da kattıktan sonra bir iki kere daha çevirin ve ocaktan alın.

*Kabak soğuduktan sonra dövülmüş cevizlerin yarısını, kıyılmış  dere otu ve yoğurdu dikkatlice karıştırın.

*Salatayı servis tabağına aldıktan sonra kalan cevizler ile süsleyin ve biraz zeytinyağı gezdirin.

Afiyet olsun.