Malzemeler:
*Hamurun geniş kısmından başlayarak sıkı rulo şeklinde dolayın.
Ruloyu streç ile sarın ve iki tarafından güzelce sıkıştırın.
Afiyet olsun.
125gr. tere yağı;
5 çorba kaşığı şeker;
3 çorba kaşığı yoğurt;
2 çorba kaşığı sıvı yağı;
1 paket kabartma tozu;
1 / 2 paket vanilya;
Un.
2 su bardağı dövülmüş ceviz;
Tahin:
5 çorba kaşığı şeker;
3 çorba kaşığı yoğurt;
2 çorba kaşığı sıvı yağı;
1 paket kabartma tozu;
1 / 2 paket vanilya;
Un.
2 su bardağı dövülmüş ceviz;
Tahin:
Hazırlanışı:
*Yumuşak tere yağını şeker ve yoğurt ile karıştırın, kabartma tozunu ve yarım paket vanilyayı ilave
edin.
*Unu yavaş yavaş katın,
hamurun yumuşak olmasına dikkat edin.
*Hamurdan üç top yapın. Her birini streç film üzerinde dörtgen
şekilde açın. Üzerine eşit şekilde tahin sürün ve ceviz serpiştirin.
*Bu şekilde hazırladığınız ruloları derin dondurucuya koyun ve
10-15 dakika bekletin.
*Hafiften donmuş ruloları halka şeklinde kesin.
*Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin, çok kızarmamalarına dikkat edin.
*Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin, çok kızarmamalarına dikkat edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder