Malzemeler:
Yarım kemikli tavuk
göğsü;
1 adet patates;
1 adet havuç;
Arzu ederseniz çeyrek kereviz;
1 adet arpacık ve ya o büyüklükte soğan;
Yarım çay kaşığı biber salçası;
Yarım su bardağı şehriye;
Yarım su bardağı yoğurt;
1 çorba kaşığı un;
Zeytin yağı;
Tuz;
Kara biber;
Limon ;
Bir tutam maydanoz.
1 adet patates;
1 adet havuç;
Arzu ederseniz çeyrek kereviz;
1 adet arpacık ve ya o büyüklükte soğan;
Yarım çay kaşığı biber salçası;
Yarım su bardağı şehriye;
Yarım su bardağı yoğurt;
1 çorba kaşığı un;
Zeytin yağı;
Tuz;
Kara biber;
Limon ;
Bir tutam maydanoz.
*Tavuk göğsünü haşlayın,
kemiklerini ayıklayıp eti
küçük limelere parçalayın.
Üç litrelik tencerede, rondo da
kıyılmış soğanı ve
havucu, zeytin yağı
ile soteleyin.
*Küçük küçük küplere kesilmiş patatesi ilave edin, sonra
biber salçasını ve
etleri katın. Üzerlerine
süzülmüş tavuk suyunu döküp, az gelirse
sıcak su takviye edin.
Tuzu, kara biberi de katıp kaynatın.
* Çorbada
patatesler pişince şehriyeyi ilave edin, 5 dakika daha
kaynattıktan sonra ocaktan alın.
İnce ince kıyılmış
maydanozu ve limon suyunu
katın.
*Bir çorba kaşığı
unu kavurup, yoğurt
ile karıştırın, biraz
soğutulmuş çorba suyu
ile terbiyeyi boza kıvamında hazırlayıp,
yavaş yavaş çorbaya
yedirin.
*Çorba suyunu daha ince kıvamlı seviyorsanız terbiyeyi un kullanmadan yalnız yoğurt ile
yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder