31 Temmuz 2014 Perşembe

Tavuk çorbası


Malzemeler:

Yarım kemikli  tavuk  göğsü;
1 adet patates;
1 adet havuç;
Arzu ederseniz çeyrek kereviz;
1 adet arpacık ve ya o büyüklükte  soğan;
Yarım çay kaşığı biber salçası;
Yarım su bardağı şehriye;
Yarım su bardağı yoğurt;
1 çorba kaşığı un;
Zeytin yağı;
Tuz;
Kara  biber;
Limon ;
Bir tutam  maydanoz.
Hazırlanışı:
*Tavuk  göğsünü haşlayın,  kemiklerini  ayıklayıp eti küçük  limelere  parçalayın.  Üç  litrelik  tencerede, rondo da kıyılmış soğanı ve havucu, zeytin yağı ile soteleyin.
*Küçük küçük küplere kesilmiş patatesi ilave edin, sonra  biber salçasını  ve etleri   katın.  Üzerlerine  süzülmüş  tavuk  suyunu döküp,  az  gelirse  sıcak  su takviye  edin.   Tuzu, kara biberi de katıp kaynatın.
* Çorbada  patatesler pişince  şehriyeyi ilave  edin,  5 dakika daha  kaynattıktan  sonra  ocaktan  alın.  İnce ince  kıyılmış  maydanozu ve limon suyunu  katın.
*Bir çorba  kaşığı  unu  kavurup,  yoğurt  ile karıştırın, biraz  soğutulmuş çorba suyu   ile  terbiyeyi boza  kıvamında hazırlayıp,  yavaş yavaş  çorbaya  yedirin.




*Çorba suyunu daha ince kıvamlı seviyorsanız terbiyeyi  un kullanmadan yalnız yoğurt ile yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.