MALZEMELER:
Domates;
Tuz;
HAZIRLANIŞI:
*Domatesleri yıkayıp, derin bir kaba koyun, üzerine kaynar
su dökün ve kabı kapatın.
*Biraz beklettikten sonra
domateslerin kabuklarını soyun, sap kısımlarını kesin ve yıkanmış ve kurutulmuş
kavanozlara doldurun.
*Her kavanoza ağız tadına tuz ve kıyılmış maydanoz koyun.
*Kavanozların kapaklarını güzelce sıkın ve sıcak su dolu büyük
tencereye yerleştirin ve su kaynamaya başladıktan sonra 40 45 dakika kaynatın.
DOMATES
SUYU KONSERVESİ yapmak için domatesleri rendeleyin ve ya meyve
sıkacağından geçirin. Tuz katıp şişelere
doldurun ve aynı şekilde kaynatın.
!!!!!! Kavanozların kuru olmasına, ve en az 30 dakika
kaynamasına DİKKAT EDİN!!!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder