30 Temmuz 2014 Çarşamba

Domates konservesi



MALZEMELER:
Domates;
Tuz;
Maydanoz.


HAZIRLANIŞI:
*Domatesleri yıkayıp, derin bir kaba koyun, üzerine kaynar su dökün ve kabı kapatın.
*Biraz beklettikten  sonra domateslerin kabuklarını soyun, sap kısımlarını kesin ve yıkanmış ve kurutulmuş kavanozlara doldurun.
*Her kavanoza ağız tadına tuz ve kıyılmış maydanoz koyun.
*Kavanozların kapaklarını güzelce sıkın ve sıcak su dolu büyük tencereye yerleştirin ve su kaynamaya başladıktan sonra 40 45 dakika kaynatın.
DOMATES SUYU KONSERVESİ yapmak için domatesleri rendeleyin ve ya meyve sıkacağından geçirin.  Tuz katıp şişelere doldurun ve aynı şekilde kaynatın.

!!!!!! Kavanozların kuru olmasına, ve en az 30 dakika kaynamasına DİKKAT EDİN!!!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder