MALZEMELER:
Vişne, kiraz, kayısı, şeftali, böğürtlen, frambuaz, erik, üzüm ve
başka dilediğiniz meyve;
Şeker;
Su.
*Meyveleri yıkayıp saplarını ayıklayın, büyük meyvelerin
çekirdeklerini çıkartın ve gerekirse büyük dilimlere kesin.
*Meyveleri 900 gr. kavanozların ortasına kadar
doldurun. Her kavanoza 5 dolu çorba kaşığı şeker koyun.
*Kavanozların kapaklarını güzelce sıktıktan sonra sıcak su dolu büyük tencereye yerleştirin ve
kaynatın.
*Meyvelerin sertliğine göre kaynatma süresini uzatın. Mesela
çilek, kiraz, kayısı, böğürtlen kompostosu 10 dakika kaynaması yeterli. Elma, ayva gibi meyveleri biraz daha fazla
kaynatın.
*Bu şekilde sterilize etiğiniz kompostoları buz dolabına koymadan 1-2 yıl muhafaza
edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder