Malzemeler:
250 gr. dana kıyma;1/ 2 (yarım) su bardağı rondo da kırılmış pirinç;
1 adet küçük soğan;
1 adet küçük havuç;
1 kahve kaşığı biber salça;
Kara biber, kimyon;
Tuz;
Limon;
Pul biberi;
1 çorba kaşığı un;
1/2 (yarım) su bardağı yoğurt;
Maydanoz ve ya taze kekik.
1 adet küçük havuç;
1 kahve kaşığı biber salça;
Kara biber, kimyon;
Tuz;
Limon;
Pul biberi;
1 çorba kaşığı un;
1/2 (yarım) su bardağı yoğurt;
Maydanoz ve ya taze kekik.
*Kıymayı, pirinci, tuzu
, kara biberi ve kimyonu güzelce yoğurun. Bu hamurundan minik yuvarlaklar yapıp
bir tepsiye dizin.
Üzerlerine un dökün,
sonra tepsiyi sallayarak eşit şekilde unlanmasını
sağlayın.
*3 litrelik tencerede soğanı, havucu ve biber salçasını soteleyin,
suyunu katıp kaynattıktan
sonra minik topları
ilave edin. Lezzetlendirmek için kara
biber, tuz ve limon suyunu ekleyin.
*Terbiyeyi
hazırlamak için 1 çorba kaşığı unu
kavurun, yoğurt ve çorbanın
suyundan katıp boza
kıvamına gelen karışımı yavaş
yavaş çorbaya yedirin.
*Çorbanın üzerine ince kıyılmış
maydanoz serpiştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder