10 Temmuz 2014 Perşembe

Supa topçeta




Malzemeler:
250  gr. dana kıyma;
1/ 2 (yarım)  su bardağı  rondo da  kırılmış  pirinç;
1 adet küçük soğan;
1 adet küçük havuç;
1 kahve kaşığı biber salça;
Kara  biber,  kimyon;
Tuz;
Limon;
Pul biberi;
1 çorba kaşığı un;
1/2 (yarım) su bardağı yoğurt;
Maydanoz ve ya taze kekik.
Hazırlanışı:
*Kıymayı,  pirinci, tuzu , kara biberi  ve  kimyonu  güzelce yoğurun.  Bu hamurundan minik  yuvarlaklar  yapıp  bir tepsiye dizin.  Üzerlerine  un dökün,  sonra tepsiyi   sallayarak eşit şekilde  unlanmasını sağlayın.



*3 litrelik tencerede  soğanı, havucu  ve biber salçasını  soteleyin,  suyunu  katıp  kaynattıktan  sonra  minik  topları  ilave  edin.  Lezzetlendirmek  için kara biber, tuz  ve limon suyunu ekleyin.
*Terbiyeyi  hazırlamak  için  1 çorba  kaşığı unu  kavurun, yoğurt ve çorbanın  suyundan  katıp  boza  kıvamına  gelen karışımı  yavaş  yavaş  çorbaya  yedirin.
*Çorbanın  üzerine  ince kıyılmış  maydanoz  serpiştirin.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder