10 Temmuz 2014 Perşembe

Funiyki (Külah tatlısı)



Malzemeler:
HAMUR   İÇİN :                 
3 adet yumurta;                                                          
100 gr. tereyağı;                                                         
Yarım su bardağı yoğurt;                                               
1 su bardağı şeker;
1 paket kabartma tozu;
1 paket vanilya;
Aldığı kadar un.

KREMA İÇİN:
1 lt süt;
1 adet yumurta;
1 su bardağı şeker;
1 paket vanilya;
4-5 silme çorba kaşığı un;
2 çorba kaşığı tere yağı.
Hazırlanışı:
*Önce muhallebiyi hazırlayın.  Yumurta ve şekeri  güzelce çırpın, unu ve vanilyayı katın,  süt ile karışımı biraz seyreltin ve yavaş yavaş kaynayan süte yedirin. Muhallebi hazır olunca tereyağı katıp soğumaya bırakın.



 *Hamur için malzemelerden yumuşak hamur yoğurun,  üç tane top yapın. Her topu  unlanmış  tezgahın  üzerinde  0.5 cm  kalınlığında açın,  1.5 cm genişliğinde  şeritler kesin.
*Şeritleri kalın folyo kağıdından (margarin kasesinden çıkanlar olabilir)  yapılmış  hunilere sarın.



*Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, önceden  ısıtılmış  fırında  pişirin.
*Funiykiler pişince, folyo hunileri hemen çıkarıp, soğumaya bırakın.

*Sonra kahve kaşığı ile külahları muhallebi ile doldurun, ağızlarına  dövülmüş  ceviz  serpin.  Üzerlerine  pudra  şekeri  dökün.



*Funiykileri (Külah Tatlısı) en az 4-5  saat dinlendirdikten  sonra  servis  edin.

Afiyet olsun.