20 Temmuz 2014 Pazar

Papatya salatası


Malzemeler:
5-6 adet orta boy haşlanmış  patates;
2 adet haşlanmış yumurta;
3-4adet küçük kornişon turşusu;
2 adet küçük havuç;
1/2(yarım) su bardağı bezelye konservesi;
5-6 adet yeşil zeytin;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar;
1 çorba kaşığı tereyağı;
3-4 çorba kaşığı mayonez + 1 kaşık yoğurt;
1 tutam kara biber;
2-3 sap maydanoz.
Hazırlanışı:
*Haşlanmış patatesleri ezin, 1 çorba kaşığı tereyağı, rendelenmiş  kaşarı ve kara biberi katıp güzelce  karıştırın.
*Havucun bir tanesini rendeleyin, üzerine küçük küçük kesilmiş kornişonları, halka şeklinde  kesilmiş zeytinleri, bezelyeyi ve mayonezi katıp harmanlayın.
*Yuvarlak tabağın ortasına,  patates karışımından  mandalina büyüklüğünde bir parça   koyun, ortasını çukurlaştırmak için üzerine  hafifçe bastırın.



* Etrafına aynı büyüklükte kopardığınız  patates toplarını dizip ortasını çukurlaştırın. 
* Patates yuvaları hazırladığınız mayonezli sebzeli harç ile doldurup mayonezli yoğurtlu sos ile kapatın.
* Salatanın üzerine önce yumurtaların akını sonra sarısını rendeleyin.
*Son şeklini  vermek için havuç ve maydanoz ile süsleyin.
Afiyet olsun.