Malzemeler:
5-6 adet
orta boy haşlanmış
patates;
2 adet haşlanmış yumurta;
3-4adet küçük kornişon turşusu;
2 adet küçük havuç;
1/2(yarım) su bardağı bezelye konservesi;
5-6 adet yeşil zeytin;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar;
1 çorba kaşığı tereyağı;
3-4 çorba kaşığı mayonez + 1 kaşık yoğurt;
1 tutam kara biber;
2-3 sap maydanoz.
2 adet haşlanmış yumurta;
3-4adet küçük kornişon turşusu;
2 adet küçük havuç;
1/2(yarım) su bardağı bezelye konservesi;
5-6 adet yeşil zeytin;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar;
1 çorba kaşığı tereyağı;
3-4 çorba kaşığı mayonez + 1 kaşık yoğurt;
1 tutam kara biber;
2-3 sap maydanoz.
*Haşlanmış patatesleri ezin, 1 çorba kaşığı tereyağı, rendelenmiş kaşarı ve kara biberi katıp güzelce
karıştırın.
*Havucun bir tanesini rendeleyin, üzerine küçük küçük kesilmiş
kornişonları, halka şeklinde kesilmiş zeytinleri, bezelyeyi ve mayonezi katıp harmanlayın.
*Yuvarlak tabağın ortasına, patates karışımından
mandalina büyüklüğünde bir parça koyun, ortasını çukurlaştırmak için üzerine hafifçe bastırın.
*
Etrafına aynı büyüklükte kopardığınız
patates toplarını dizip ortasını çukurlaştırın.
*
Patates yuvaları hazırladığınız mayonezli
sebzeli harç ile doldurup
mayonezli yoğurtlu sos ile kapatın.
*
Salatanın üzerine önce
yumurtaların akını sonra sarısını rendeleyin.
*Son şeklini
vermek için havuç
ve maydanoz ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder