Malzemeler:
12-14 adet kırmızı biberi;
300 gr. dana kıyma;
2 adet orta boy soğan;
1 su bardağı pirinç;
1/2 çay kaşığı biber salçası;
1 küçük domates;
Yarım demet maydanoz;
1/2 çay kaşığı kara biber;
Çam fıstığı;
Pul biberi;
Tuz.
300 gr. dana kıyma;
2 adet orta boy soğan;
1 su bardağı pirinç;
1/2 çay kaşığı biber salçası;
1 küçük domates;
Yarım demet maydanoz;
1/2 çay kaşığı kara biber;
Çam fıstığı;
Pul biberi;
Tuz.
*Bol zeytin yağında
doğranmış soğanları sote edin,
kıymayı ekleyin.
*Kıyma rengini değiştirince
pirinci ve kalan
tüm malzemeleri karıştırarakilave edin.
*Sapları ve içi
temizlenmiş biberleri hazırladığınız harç
ile doldurun fazla
tepmeden.
* Büyük bir
domatesi iç kısmını
ayırarak küçük karelere
kesin ve doldurduğunuz
biberlere kapak yapın.
*Dolmaları ısıya dayanıklı
kaba dizin, biberlerin
seviyesine kadar sıcak
su dökün ve fırında
pişirin.
*Biberlerin üstleri kızarınca,
dikkatlice, üstü alta
gelecek şekilde çevirin.
*Fırında pişmiş dolmaların
yanına sos beşamel
çok yakışıyor.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder