21 Haziran 2014 Cumartesi

Limonlu, Hindistan cevizli kurabiye




Malzemeler:
2 adet yumurta;
Yarım su bardağı tereyağı;
1 su bardağı şeker;
3 çorba kaşığı yoğurt;
1 paket kabartma tozu;
Yarım paket vanilya;
1 adet limon kabuğu rendesi;
Un;
Hindistan cevizi.
Hazırlanışı:

*İki yumurta sarısı, tere yağı ve şekeri çırpın,  yoğurdu,  kabartma tozu,  vanilya  ve limon kabuğu  rendesini  katın.  Yavaş  yavaş unu katıp,  yumuşak  hamur  elde edin.
*Hamuru dört topa ayırın, tezgahın üzerinde, her birine ince oklava şeklini verin.
*10 cm uzunluğunda parçalara kesin.



*Her birini yumurta akına batırın,   ‘’S’’  şeklini verip,  yağlı kağıt serilmiş  tepsiye  dizin.  Üzerlerine Hindistan cevizi serpiştirin.
*Önceden ısıtılmış   200 C fırında  pişirin.

Afiyet olsun.