Malzemeler:
2 adet yumurta;
2 adet yumurta;
Yarım su bardağı tereyağı;
1 su bardağı şeker;
3 çorba kaşığı yoğurt;
1 paket kabartma tozu;
Yarım paket vanilya;
1 adet limon kabuğu rendesi;
Un;
Hindistan cevizi.
Hazırlanışı:
*İki yumurta sarısı, tere yağı ve şekeri çırpın, yoğurdu,
kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini
katın. Yavaş yavaş unu katıp, yumuşak
hamur elde edin.
*Hamuru dört topa ayırın, tezgahın üzerinde, her birine ince oklava
şeklini verin.
*10 cm uzunluğunda parçalara kesin.
*Her birini yumurta akına batırın, ‘’S’’ şeklini verip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine Hindistan cevizi serpiştirin.
*Her birini yumurta akına batırın, ‘’S’’ şeklini verip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine Hindistan cevizi serpiştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder