19 Haziran 2014 Perşembe

Ispanaklı kaşarlı börek

           
 Malzemeler:
2 adet yufka;
1/2 kg. ıspanak;
2 tepeleme tatlı kase rendelenmiş kaşar;
1 adet yumurta;
1 çay bardağı süt;
Yarım su bardağı tere yağı.
Hazırlanışı:


*Yıkanmış ıspanakları ince ince doğrayın.

*Yumurta ve sütü çırpın.
*Birinci yufkayı tezgahın üzerine yayın, yumurta ve süt karışımından üzerine döküp her yerine sürün ve sonra  eritilmiş tere yağı gezdirin.



*Ispanakların ve rendelenmiş kaşarın yarısını yufkanın üzerine eşit şekilde  serpiştirin.
*Yufkayı karşılıklı iki rulo şeklinde sarın, ortasından keserek yağlanmış tepsiye yerleştirin.
*Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye koyun.
*Böreğin üzerine yumurtalı süt karışımından sürün, biraz kaşar rendesi serpiştirin.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Börek pişerken üzerine tere yağı sürün.

Afiyet olsun.