2 adet yufka;
1/2 kg. ıspanak;
2 tepeleme tatlı kase rendelenmiş kaşar;
1 adet yumurta;
1 çay bardağı süt;
Yarım su bardağı tere yağı.
1/2 kg. ıspanak;
2 tepeleme tatlı kase rendelenmiş kaşar;
1 adet yumurta;
1 çay bardağı süt;
Yarım su bardağı tere yağı.
Hazırlanışı:
*Yıkanmış ıspanakları ince ince doğrayın.
*Yumurta ve sütü çırpın.
*Yumurta ve sütü çırpın.
*Birinci yufkayı tezgahın üzerine yayın, yumurta ve süt
karışımından üzerine döküp her yerine sürün ve sonra eritilmiş tere yağı gezdirin.
*Ispanakların ve rendelenmiş kaşarın yarısını yufkanın üzerine
eşit şekilde serpiştirin.
*Yufkayı karşılıklı iki rulo şeklinde sarın, ortasından
keserek yağlanmış tepsiye yerleştirin.
*Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye koyun.
*Böreğin üzerine yumurtalı süt karışımından sürün, biraz kaşar
rendesi serpiştirin.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Börek pişerken üzerine
tere yağı sürün.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder