18 Haziran 2014 Çarşamba

Çilek reçeli




 MALZEMELER:
3 kg. çilek;
4 su bardağı şeker;
Yarım limon.
HAZIRLANIŞI:

 *Çilekleri yıkayıp saplarını temizledikten sonra tencereye koyun, şekeri de kattıktan sonra kısık ateşte pişirmeye başlayın. Limonun suyunu da sıkın.

*Meyveleri,  pişer pişmez hemen delikli kaba alın. Altında süzülen suyu tekrar tencereye dökün.   






*Harlı ateşte reçelin suyunu biraz çektirdikten sonra çilekleri tekrar tencereye dökün.
*Kısık ateşte 3-4 dakika daha kaynatın.
*Hazırladığınız reçeli kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkın.

*Sonra kavanozları tencereye koyup  5 dakika kaynatın. Böylece reçellerinizi,  soğuk yere koyamaya gerek kalmadan 1-2 sene muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun!!!