17 Haziran 2014 Salı

Çilekli pasta



Malzemeler:
Pandispanya için:
4 adet yumurta;
1 su bardağı şeker;
1 su bardağı un;
1 paket vanilya. 
Muhallebi:
1 adet yumurta;
Yarım litre süt;
Yarım su bardağı çeker;
5 çorba kaşığı un;
1 çorba kaşığı tere yağı;
1 çorba kaşığı kaymak;
1 paket vanilya:
Süslemek için krema:
1 kutu günlük kaymak;
2 çorba kaşığı pudra şeker;
150-200 gr. çilek.
Hazırlanışı:


*Pandispanyayı hazırlamak için 4 adet yumurta ve 1 su bardağı şekeri 15 dakika mikser ile çırpın.
*Yumurta ve şeker karışımı katılaşınca unu ve vanilyayı katın,  mikser ile  en düşük devirde karıştırarak yedirin.




*180 C önceden ısıtılmış fırında pişirin.
*Muhallebiyi yapmak için süt pişerken 1 adet yumurta ve yarım su bardağı şekeri çırpın,  5 çorba kaşığı unu ve vanilyayı ilave edin.
*Bu karışıma  biraz pişirdiğiniz sütten  karıştırarak dökün.
*Pürüzsüz  boza kıvamına gelen karışımı ocaktaki süte dökün.
*Karıştırarak pişirin.


*Muhallebi hazır olunca 1 çorba kaşığı tere yağı ve 1 çorba kaşığı kaymak koyduktan sonra soğumaya bırakın.
*Süslemek için 1 kutu günlük kaymak ve 2 çorba kaşığı pudra şekeri çırpın.
*150-200 gr.  sapları kesilmiş çilekleri blender ile  püre haline getirin, ve kaymağın üzerine dökün.  Krema homojen kıvama gelene kadar mikser ile çırpın ve buzdolabında bekletin.
*Pandispanyayı, soğuduktan sonra ortadan keserek iki taban hazırlayın.
*Pasta tabağına birinci tabanını yerleştirin üzerine muhallebinin yarısını yayın,
dilimlenmiş çilekler dizin.
*Pastanın ikinci tabanını koyun ve üzerine kalan muhallebiyi yaydırın.
*Pasta kapağı ile örtüp 10-15 dakika buzdolabında bekletin.
*Pastanın üzerindeki muhallebi biraz sıklaşınca, kaymak ile hazırladığınız kremayı sıkma torbasına  alın ve dilediğiniz şekilde süsleyin.

Afiyet olsun.