21 Haziran 2014 Cumartesi

Kabak mücveri



Malzemeler:
2-3 adet kabak;

1 adet küçük pırasa;
1 adet yumurta;
1 - 2 su bardağı un;
1 su bardağı beyaz peynir;
Bir tutam dere otu;
Bir tutam maydanoz;

2 sap fesleğen;

Kara biber;

Pul biberi;

Yarım paket kabartma tozu;

2-3 diş sarımsak.
Hazırlanışı:



*Rendelenmiş kabakların suyunu sıkın. 

*Pırasayı çok ince doğrayın.

*Sonra tüm malzemeleri karıştırın.
*Tavaya kaşık yardımı ile  koyduğunuz mücver hamurunu, kızgın yağıda kızartın.
*Kızarmış mücverleri havlu kağıdına dizerek fazla yağını aldırın.
*Sıcak servis edin.
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder