20 Aralık 2016 Salı

Yılbaşı kurabiyesi



Malzemeler:
1 su bardağı tereyağı;
1 adet yumurta;
Yarım su bardağı pudra şekeri;
2,5 su bardağı un;
1,5 çorba kaşığı zencefil suyu;
1 su bardağı kıyılmış ceviz;
1 tutam tuz;
Yarım paket kabartma tozu;
1 adet beyaz çikolata;
1 adet bitter çikolata.


Hazırlanışı:

*Küp şeklinde kesilmiş tereyağını yarım su bardağı pudra şekeri ile çırpın.

*Sonra yumurtayı, rendelenmiş zencefilin suyu, tuzu, kabarta tozu ve 1 su bardağı cevizi ekleyin.

*Unu katın ve avucunuzla hamuru vurarak yoğurun. Hamur şekerli olduğu için yapışkan ve vıcık olur, dolayısı ile dikkatli yoğurun 2,5 su bardağı un dan hariç fazla eklemeyin. Gerekirse yalnız elinize bulaşan hamuru kopartmak için un serpiştirin.
Hamura çok fazla un eklenirse, ağızda dağılan kurabiyeler  elde edemezsiniz. 

*Hamurun üstünü örtüp yarım saat buzdolabında bekletin.

*İki fırın kağıt arasında hamuru  yarım santim kalınlığında açın ve dilediğiniz şekillere kesin.



*Fazla hamuru toplayın ve alta kalan kağıt ile birlikte fırın tepsisine yerleştirin.

*Kurabiyeleri 180 C ısıtılmış fırında  takriben 10 dakika pişirin. Kurabiyeler altından kızarınca hemen çıkartın.

*Soğumuş kurabiyeleri dilerseniz benmari usulü eritilmiş çikolata ile süsleyin.

Afiyet olsun.