18 Aralık 2016 Pazar

Pırasalı peynirli börek



Malzemeler:
2 adet yufka;
Yarım su bardağı tereyağı;
2 adet yumurta;
2/ 3 su bardağı süt;
1 su bardağı beyaz peynir;
2-3 adet pırasa.
Kara biber;
Pul biberi.



Hazırlanışı:
*Pırasaları ince doğrayıp yumuşayıncaya kadar sote edin, kara biber ve pul biberi ile lezzetlendirin.

*Yumurtaları süt ile çırpın.

*Yufkalara eritilmiş tereyağı ve çırpılmış yumurta sürün.

*Yufkaları dörde kesin ve ikisini üst üste fırın kabına yerleştirin.

*Sonra üzerine ufalanmış peynir ve sote edilmiş pırasa serpiştirin.

*Tekrar iki yufka yerleştirin  ve iç malzemesi döşeyin.



*İkinci yufkayı da aynı şeklinde üstüne yerleştirin.

*Böreğin  üzerine eritilmiş tereyağı ve yumurta sürün, susam serpiştirin  ve  kare şeklinde dilimleyin.

*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder