Malzemeler:
2 adet yufka;
Yarım su bardağı tereyağı;
2 adet yumurta;
2/ 3 su bardağı süt;
1 su bardağı beyaz peynir;
2-3 adet pırasa.
Kara biber;
Pul biberi.
Hazırlanışı:
*Pırasaları ince doğrayıp yumuşayıncaya kadar sote edin, kara
biber ve pul biberi ile lezzetlendirin.
*Yumurtaları süt ile çırpın.
*Yufkalara eritilmiş tereyağı ve çırpılmış yumurta sürün.
*Yufkaları dörde kesin ve ikisini üst üste fırın kabına
yerleştirin.
*Sonra üzerine ufalanmış peynir ve sote edilmiş pırasa
serpiştirin.
*Tekrar iki yufka yerleştirin
ve iç malzemesi döşeyin.
*İkinci yufkayı da aynı şeklinde üstüne yerleştirin.
*Böreğin üzerine
eritilmiş tereyağı ve yumurta sürün, susam serpiştirin ve kare
şeklinde dilimleyin.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder