Malzemeler:
3 adet yumurta;
1 su bardağı tereyağı;
1 su bardağı bal;
1 çay kaşığı tarçın;
1 çay kaşığı dövülmüş karanfil;
Bir tutam karabiber;
Bir tutam tuz;
1 paket kabartma tozu;
Un.
Glazür için:
1 adet bitter çikolata;
1 adet beyaz çikolata.
Hazırlanışı:
*Tereyağı ve şekeri çırpın,
balı ve yumurtaları ekleyin.
*Karıştırarak un hariç tüm malzemeleri katın.
*Azar azar unu ilave ederek hamuru yoğurun, sert olmamasına
dikkat edin (takriben yarım kilo un).
*Her birini iki fırın
kağıdı arasına koyup yarım santim kalınlığında
açın.
*Kurabiyeleri kalıp şekiller ile kesin.
*Önceden ısıtılmış
fırında pişirin.
*Soğuduktan sonra kurabiyeleri benmari usulü eritilmiş
çikolata ile kaplayın ve ya süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder