12 Aralık 2016 Pazartesi

Ballı kurabiyeler




Malzemeler:
3 adet yumurta;
1 su bardağı tereyağı;
1 su bardağı bal;
1 çay kaşığı tarçın;
1 çay kaşığı dövülmüş karanfil;
Bir tutam karabiber;
Bir tutam tuz;
1 paket kabartma tozu;
Un.
Glazür için:
1 adet bitter çikolata;
1 adet beyaz çikolata.


Hazırlanışı:

*Tereyağı ve şekeri çırpın,  balı ve yumurtaları ekleyin.

*Karıştırarak un hariç tüm malzemeleri katın.

*Azar azar unu ilave ederek hamuru yoğurun, sert olmamasına dikkat edin (takriben  yarım kilo un).

*Hamurdan 2 top yapın.





*Her birini  iki fırın kağıdı arasına koyup yarım  santim kalınlığında açın.

*Kurabiyeleri kalıp şekiller ile kesin.

*Önceden  ısıtılmış fırında  pişirin.



*Soğuduktan sonra kurabiyeleri benmari usulü eritilmiş çikolata ile kaplayın ve ya süsleyin.

Afiyet olsun.