Malzemeler:
4 adet yumurta;
1 su bardağı tere yağı;
2 su bardağı süt;
2 çorba kaşığı sıvı yağı;
Ceviz büyüklüğünde maya;
1 tatlı kaşığı şeker;
Tuz;
Aldığı kadar un;
1 su bardağı peynir;
Susam.
Hazırlanışı:
*Mayayı 1 tatlı kaşığı
şeker ve süt ile karıştırarak
eritin, sonra unun
ortasına azar azar dökün,
yumurtaların bir tanesinin pitaya sürmek için ayırın, kalan yumurtaları,
tuzu ve 1 çorba kaşığı sıvı yağını ekleyin. Yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini
kapatıp mayalanmasını bekleyin.
*Tezgahınız kirlenmemesi için streç filmi yayabilirsiniz.
*Hamurdan 6 adet top yapın.
Her birini biraz açıp, eritilmiş
tereyağı sürün ve üst üste yerleştirin.
En üst bezeye tereyağı sürmeyin. Sonra hepsini birlikte 1 cm.
kalınlığında açın.
*Açtığınız yufkaya tereyağı sürün ve ufalanmış peynir serpiştirin.
*Rulo şeklinde sarın ve 3-4 parmak genişliğinde parçalara
kesin.
*Parçaları kesilmiş taraflarından aralık bırakarak tepsiye
yerleştirin.
*15-20 dakika tekrar mayalanması için bekletin.
*Yumurta sarısını 1-2 damla sıvı yağı ile karıştırın ve pitaya
sürün.
*Dilerseniz susam serpiştirin.
*Pitayı fırının alt rafında önceden ısıtılmış 200 C pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder