21 Aralık 2016 Çarşamba

Peynirli pita


Malzemeler:
4  adet yumurta;
1 su bardağı  tere yağı;
2 su  bardağı  süt;
2 çorba kaşığı sıvı yağı;
Ceviz büyüklüğünde maya;
1 tatlı kaşığı şeker;
Tuz;
Aldığı  kadar  un;
1 su bardağı peynir;
Susam.

Hazırlanışı:
*Mayayı 1 tatlı kaşığı  şeker ve süt ile  karıştırarak eritin,   sonra  unun  ortasına  azar azar  dökün,  yumurtaların bir tanesinin pitaya sürmek için ayırın, kalan yumurtaları, tuzu ve 1 çorba kaşığı sıvı  yağını  ekleyin. Yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyin.

*Tezgahınız kirlenmemesi için streç  filmi yayabilirsiniz.

*Hamurdan 6 adet top yapın.  Her birini biraz açıp,  eritilmiş tereyağı sürün ve üst üste yerleştirin.  En üst bezeye tereyağı sürmeyin. Sonra hepsini birlikte 1 cm. kalınlığında açın.



*Açtığınız yufkaya tereyağı sürün ve ufalanmış peynir serpiştirin.

*Rulo şeklinde sarın ve 3-4 parmak genişliğinde parçalara kesin.


*Parçaları kesilmiş taraflarından aralık bırakarak tepsiye yerleştirin.

*15-20 dakika tekrar mayalanması için bekletin.



*Yumurta sarısını 1-2 damla sıvı yağı ile karıştırın ve pitaya sürün.

*Dilerseniz susam serpiştirin.

*Pitayı fırının alt rafında önceden ısıtılmış 200 C pişirin.

Afiyet olsun.