12 Haziran 2016 Pazar

Girit usulü kabak


Malzemeler:
6 adet küçük boy kabak;
200 gr. kıyma;
5-6 adet yeşil soğan;
3-4 diş sarımsak;
Yarım demet nane;
Yarım tatlı kaşığı biber salçası;
Yarım tatlı kaşığı domates salçası;
Kimyon, kara biber;
Yarım su bardağı kaşar.


Hazırlanışı:

*Kabakları dört parçaya sonra ortadan tam ayırmadan ikiye kesin.

*Zeytinyağında hafifçe kızartın.


*Kıymayı kavurun, sonra sarımsağı, salçaları ve baharatları ekleyin.

*Kıyma piştikten  sonra ocaktan indirin ve kıyılmış nane ve soğanı ekleyin.



*Kızartılmış kabakları fırın kabına dizin üzerine kıymalı harcı dökün. En üstüne rendelenmiş kaşar serpiştirin.


*Yemeğin üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin.

Afiyet olsun.