Malzemeler:
6 adet küçük boy kabak;
200 gr. kıyma;
5-6 adet yeşil soğan;
3-4 diş sarımsak;
Yarım demet nane;
Yarım tatlı kaşığı biber salçası;
Yarım tatlı kaşığı domates salçası;
Kimyon, kara biber;
Yarım su bardağı kaşar.
Hazırlanışı:
*Kabakları
dört parçaya sonra ortadan tam ayırmadan ikiye kesin.
*Zeytinyağında hafifçe kızartın.
*Kıymayı kavurun, sonra sarımsağı, salçaları ve baharatları
ekleyin.
*Kıyma piştikten sonra
ocaktan indirin ve kıyılmış nane ve soğanı ekleyin.
*Kızartılmış kabakları fırın kabına dizin üzerine kıymalı
harcı dökün. En üstüne rendelenmiş kaşar serpiştirin.
*Yemeğin üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder