Malzemeler:
Tart için:
2 adet yumurta,
2 adet yumurta,
Yarım su bardağı şeker;
3/ 4 su bardağı un;
Yarım paket vanilya.
Krema için:
350 ml süt;
1 adet yumurta;
Yarım su bardağı şeker;
2 tatlı kaşığı un;
1 çorba kaşığı tere yağ;
Yarım paket vanilya.
Hazırlanışı:
*Tart hamurunu yapmak için 2 adet yumurta ve şekeri
beyazlaşıncaya kadar çırpın.
*Sonra un ve vanilya ekleyip hafifçe karıştırın.
*Hamuru tart kabına aktarıp 180 C fırında pişirin.
*Krema için 1 adet yumurta ve yarım su bardağı şekeri çırpın,
un ve sütü ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Sonra kremayı pişirin.
*Kremaya 1 çorba kaşığı tere yağ ekleyin ve tamamen soğumasını
bekleyin.
*Soğumuş kremayı 2-3 dakika mikser ile karıştırın ve tartın
üzerine yayın.
*Çilekleri tartın üstüne dizin ve çilek sosu gezdirin.
*Sosu hazırlamak için 6-7 adet çilek 1 bardak suda kaynatın. Sonra
çilekli suyu süzün, 3-4 çorba kaşığı şeker ekleyip kaynatmaya devam edin.
Yeteri kadar kıvamlı olmazsa yarım tatlı kaşığı nişasta ekleyip koyulaştırın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder