13 Mayıs 2016 Cuma

Çilekli tart



Malzemeler:

Tart için:
2 adet yumurta,
Yarım su bardağı şeker;
3/ 4 su bardağı un;
Yarım paket vanilya.
Krema için:
350 ml süt;
1 adet yumurta;
Yarım su bardağı şeker;
2 tatlı kaşığı un;
1 çorba kaşığı tere yağ;
Yarım paket vanilya.


Hazırlanışı:
*Tart hamurunu yapmak için 2 adet yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.

*Sonra un ve vanilya ekleyip hafifçe karıştırın.

*Hamuru tart kabına aktarıp 180 C fırında pişirin.



*Krema için 1 adet yumurta ve yarım su bardağı şekeri çırpın, un ve sütü ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Sonra kremayı pişirin.

*Kremaya 1 çorba kaşığı tere yağ ekleyin ve tamamen soğumasını bekleyin.

*Soğumuş kremayı 2-3 dakika mikser ile karıştırın ve tartın üzerine yayın.

*Çilekleri tartın üstüne dizin ve çilek sosu gezdirin.

*Sosu hazırlamak için 6-7 adet çilek 1 bardak suda kaynatın. Sonra çilekli suyu süzün, 3-4 çorba kaşığı şeker ekleyip kaynatmaya devam edin. Yeteri kadar kıvamlı olmazsa yarım tatlı kaşığı nişasta ekleyip koyulaştırın.

Afiyet olsun.