Malzemeler:
1 su bardağı tereyağı;
Yarım su bardağı pudra şekeri;
1 adet yumurta;
1 çorba kaşığı kakao;
1 tutam tuz;
1+ 2/3 su bardağı un.
Dolgu için:
200 gr. bitter çikolata;
1 kutu krema;
Glazür için:
100 gr. bitter çikolata
Süslemek için:
Frambuaz.
Hazırlanışı:
*Oda sıcaklığında tereyağını pudra şeker ile güzelce çırpın.
*Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
*Sonra elenmiş kakao ve unu ekleyin.
*Hazırladığınız çok yumuşak hamuru iki fırın kağıt arasına
koyup tart kabın genişliğinde açın.
*Tart tabanını önceden ısıtılmış fırında pişirin ve soğutun.
*Çikolatalı dolgu için e çikolatayı benmari usulü eritin,
biraz ılıyınca krema ekleyin homojen oluncaya kadar ıspatula ile karıştırın.
*Çikolatalı dolguyu tartın üzerine yaydırın.
*Sonra benmari usulü eritilmiş çikolatayı gezdirin.
*Frambuaz ile tartı süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder