3 Mart 2016 Perşembe

Çikolatalı frambuazlı tart



Malzemeler:
1 su bardağı tereyağı;
Yarım su bardağı pudra şekeri;
1 adet yumurta;
1 çorba kaşığı kakao;
1 tutam tuz;
1+ 2/3 su bardağı un.

Dolgu için:
200 gr. bitter çikolata;
1 kutu krema;

Glazür için:
100 gr. bitter çikolata

Süslemek için:
Frambuaz.

Hazırlanışı:
*Oda sıcaklığında tereyağını pudra şeker ile güzelce çırpın.

*Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.

*Sonra elenmiş kakao ve unu ekleyin.

*Hazırladığınız çok yumuşak hamuru iki fırın kağıt arasına koyup tart kabın genişliğinde  açın.

*Tart tabanını önceden ısıtılmış fırında  pişirin ve soğutun.

*Çikolatalı dolgu için e çikolatayı benmari usulü eritin, biraz ılıyınca krema ekleyin homojen oluncaya kadar ıspatula ile karıştırın.                                                                                                                                                                                                              
 
        
*Çikolatalı dolguyu tartın üzerine yaydırın.

*Sonra benmari usulü eritilmiş çikolatayı gezdirin.

*Frambuaz ile tartı süsleyin.

Afiyet olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder