20 Şubat 2016 Cumartesi

Ananaslı tart


Malzemeler:
Hamur için:
1 su bardağı tere yağı;
2 çorba kaşığı şeker;
2,5 su bardağı un,
1 tutam tuz;
1 tatlı kaşığı limon suyu;
Kreması için:
1 adet yumurta;
3 çorba kaşığı şeker;
Yarım litre süt;
3 çorba kaşığı un;
1 adet vanilya;
1 adet beyaz çikolata;
Yarım kutu krema.
1 adet ananas.   
           
Hazırlanışı:
*Küp şeklinde kesilmiş tere yağını şeker ile karıştırın.

*Sonra unu tuzu ve limon suyunu ekleyin ve güzelce tereyağına yedirin.

*2-3 çorba kaşığı soğuk su ekleyin ve hamuru toparlayın. Üstünü kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin.


*Yarım kutu kremayı ısıtın ve kırılmış beyaz çikolatayı ekleyin, eriyince  güzelce karıştırın. Soğuması için üstünü kapatıp buzdolabında bekletin.

*1 adet yumurta, 3 çorba kaşığı şeker ve vanilyayı çırpın , 3 çorba kaşığı un ve pişen sütten bir miktar ekleyerek pürüzsüz olana kadar karıştırın.

*Sonra kaynayan süte ekleyin ve karıştırarak kremayı pişirin.

*Tamamen soğumuş ve lapa gibi olmuş süt kremasını mikser ile karıştırın sonra azar azar çikolatalı kremayı ekleyin ve kaşık ile karıştırarak birbirine yedirin.

*Hamuru açın, dilerseniz tart kabına yerleştirin. Kabarmaması için üzerine  çatal ile delikler yapın.

*Tartı önceden ısıtılmış fırında pişirin.

*Soğumuş tartın üzerine kremayı yaydırın.



*En üstüne esmer şeker ile hafifçe sote edilmiş ananas dilimlerini dizin.

Afiyet olsun.