Malzemeler:
Hamur için:
1 su bardağı tere yağı;
2 çorba kaşığı şeker;
2 çorba kaşığı şeker;
2,5 su bardağı un,
1 tutam tuz;
1 tatlı kaşığı limon suyu;
Kreması için:
1 adet yumurta;
3 çorba kaşığı şeker;
Yarım litre süt;
3 çorba kaşığı un;
1 adet vanilya;
1 adet beyaz çikolata;
Yarım kutu krema.
1 adet ananas.
Hazırlanışı:
*Küp şeklinde kesilmiş tere yağını şeker ile karıştırın.
*Sonra unu tuzu ve limon suyunu ekleyin ve güzelce tereyağına
yedirin.
*2-3 çorba kaşığı soğuk su ekleyin ve hamuru toparlayın.
Üstünü kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin.
*Yarım kutu kremayı ısıtın ve kırılmış beyaz çikolatayı
ekleyin, eriyince güzelce karıştırın.
Soğuması için üstünü kapatıp buzdolabında bekletin.
*1 adet yumurta, 3 çorba kaşığı şeker ve vanilyayı çırpın , 3
çorba kaşığı un ve pişen sütten bir miktar ekleyerek pürüzsüz olana kadar
karıştırın.
*Sonra kaynayan süte ekleyin ve karıştırarak kremayı pişirin.
*Tamamen soğumuş ve lapa gibi olmuş süt kremasını mikser ile
karıştırın sonra azar azar çikolatalı kremayı ekleyin ve kaşık ile karıştırarak
birbirine yedirin.
*Hamuru açın, dilerseniz tart kabına yerleştirin. Kabarmaması
için üzerine çatal ile delikler yapın.
*Tartı önceden ısıtılmış fırında pişirin.
*Soğumuş tartın üzerine kremayı yaydırın.
*En üstüne esmer şeker ile hafifçe sote edilmiş ananas
dilimlerini dizin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder