14 Ocak 2016 Perşembe

Lokumlu çörekler




Malzemeler:
3 su bardağı un;
1 adet yumurta;
1 su bardağı süt;
3 çorba kaşığı şeker;
Yarım su bardağı tereyağı;
Bir tutam tuz;
Ceviz büyüklüğünde maya.

Dolgu için:
Lokum;
Kıyılmış ceviz.

Hazırlanışı:

*Mayayı biraz şeker ve süt ile karıştırarak eritin.

*Unun ortasına çukur yapın ve tüm malzemeleri katın.

*Hamuru yoğurun ve mayalanması için bekletin.

*Hamuru kabarınca açın ve üçgenler kesin.




*Her birine lokum ve ceviz koyup sarın ve 15 dakika tekrar kabarması için bekletin.

*Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin.

*Üzerlerine pudra şeker serpiştirin.

Afiyet olsun.