2 Şubat 2017 Perşembe

El açması kurutulmuş kabak böreği



Malzemeler:
Hamur için:
2-3 adet yumurta;
1-2 çorba kaşığı yoğurt;
1 adet kabartma tozu;
Tuz;
Un.
İç malzemesi için:
1 su bardağı tereyağı;
Kurutulmuş kabak;
1 adet soğan;
Maydanoz;
Kekik;
Pul biber;
Kara biber;
Tuz.

Hazırlanışı:

*Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun.

*Hamuru biraz dinlendirdikten sonra bezeler kopartıp yufkaları açın.

*Kurutulmuş kabakları kaynar su ile haşlayın.


*Soğanı zeytinyağında  sote edin, sonra kabakları ekleyin 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin.

*Baharatları ekleyin, sonra ocaktan alın ve kıyılmış maydanozu serpiştirin.

*Yufkalara eritilmiş tere yağı sürün ve kabaklı harçtan serpiştirin, sonra rulo şeklinde sarıp fırın kabına yerleştirin.

*Böreğin üzerine tere yağı ve yoğurt ile çırpılmış yumurta sürün.

*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun.