Malzemeler:
Hamur için:
2-3 adet yumurta;
1-2 çorba kaşığı yoğurt;
1 adet kabartma tozu;
Tuz;
Un.
İç malzemesi için:
1 su bardağı tereyağı;
Kurutulmuş kabak;
1 adet soğan;
1 adet soğan;
Maydanoz;
Kekik;
Pul biber;
Kara biber;
Tuz.
Hazırlanışı:
*Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun.
*Hamuru biraz dinlendirdikten sonra bezeler kopartıp yufkaları
açın.
*Kurutulmuş kabakları kaynar su ile haşlayın.
*Soğanı zeytinyağında sote
edin, sonra kabakları ekleyin 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin.
*Baharatları ekleyin, sonra ocaktan alın ve kıyılmış maydanozu
serpiştirin.
*Yufkalara eritilmiş tere yağı sürün ve kabaklı harçtan
serpiştirin, sonra rulo şeklinde sarıp fırın kabına yerleştirin.
*Böreğin üzerine tere yağı ve yoğurt ile çırpılmış yumurta
sürün.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder