12 Aralık 2015 Cumartesi

Çalkama




Malzemeler:
1 demet ıspanak;
1 su bardağı lor peyniri;
1 adet yumurta;
3 adet yeşil soğan;
3 çorba kaşığı (tepeleme) un;
1 tatlı kaşığı nane;
Yarım su bardağı zeytinyağı;
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar.


Hazırlanışı:

*Yumurtayı çırpın, peyniri unu ve zeytinyağını ekleyin ve biraz daha karıştırın.

*Sonra doğranmış ıspanağı, soğanı ve naneyi katıp yumurtalı karışıma yedirin.

*Hazırladığınız harcı fırın kabına boşaltın ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.



*Ispanaklar yumuşayınca üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirin.

*Üstü kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.

*Çalkalamayı ılık servis edin.

Afiyet olsun.