20 Kasım 2015 Cuma

Ekler


Malzemeler:
Hamur için:
3 adet yumurta;
1 bardak su;
1 su bardağı un;
2 çorba kaşığı tereyağı.

Krema için:
Yarım litre süt;
Yarım su bardağı şeker;
1 adet yumurta;
3 tepeleme çorba kaşığı un;
1 kutu krema.

Çikolatalı sos için:
2 adet kare bitter çikolata;
1 su bardağı süt.



Hazırlanışı:

*2 çorba kaşığı tereyağını eritip suyu ekleyin.

*Sonra 1 su bardağı unu katın, çiğlik kokusu gidene kadar karıştırarak pişirin.

*Hamuru biraz ılıtın ve teker teker yumurtaları ekleyip yedirin.

*Hamuru sıkma torbasına aktarın ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye küçük şekiller sıkın.


*Önceden ısıtılmış 180 C fırında 20 dakika pişirin. Kapağını hiç açmadan fırını söndürün ve eklerlerin tamamen soğumalarını bekleyin!


*Kremayı hazırlamak için sütü pişirin.

*1 adet yumurta ve yarım su bardağı şekeri çırpın.

*Vanilya ve 3 çorba kaşığı un ekleyin.

*Biraz süt dökerek karışımı boza kıvamına getirin ve karıştırarak süte ekleyin.

*Muhallebi pişince tamamen soğumasını bekleyin.

*Soğuk lapa halinde olan muhallebiyi  mikser ile biraz çırpın.




*Süt kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve azar azar  muhallebiye ekleyin, kaşık ile karıştırarak  yedirin.

*Soğumuş eklerleri dilerseniz ikiye kesip  ve ya hiç kesmeden uç ile içine muhallebi sıkın.

*Çikolatalı sos için çikolataları benmari usulü eritin ve  karıştırarak 1 su bardağı ılık süt ekleyin.

Afiyet olsun.