22 Kasım 2015 Pazar

Ispanaklı börek




Malzemeler:
Yarım kilo ıspanak;
2 adet yufka;
2 adet yumurta;
2/ 3 su bardağı süt;
1 kase lor ve ya beyaz peynir;
2/ 3 su bardağı tereyağı.

Hazırlanışı:

*Ispanakları doğrayıp çok fazla öldürmeden sote edin.

*Sonra delikli kaba alıp ıspanakların suyu süzülmesi için bekletin.

*Yufkaları yayın,  her yerine değecek şekilde eritilmiş tere yağ, ve süt ile çırpışmış yumurta sürün. Yufkaların kavis kısımlarını kesin ve böreği sararken parçaları içine yerleştirin.

*Yufkaların karşılıklı kısımlarına ıspanak ve peynir serpiştirin ve karşılıklı sıkıca rulo şeklinde sarın.

*Böreği tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.

*Üzerine tereyağı ve sütlü yumurta karışımından sürün.

*Dilerseniz üzerine çok az kaşar rendesi serpiştirin.

*Önceden ısıtılmış fırında pişirin .

Afiyet olsun.