23 Eylül 2015 Çarşamba

Frambuazlı çikolatalı tart



Malzemeler:
1 su bardağı tereyağı;
Yarım su bardağı pudra şekeri;
1 adet yumurta;
1-2 çorba kaşığı kakao;
1 tutam tuz;
1+ 2/3 su bardağı un.
Dolgu için:
2 adet yumurta;
2-3 çorba kaşığı şeker;
200 gr. bitter çikolata;
1 su bardağı tereyağı;
400 gr. frambuaz;

Hazırlanışı:

*Oda sıcaklığında olan tereyağını pudra şekeri ile güzelce çırpın.
*Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
*Sonra elenmiş kakao ve unu ekleyin.
*Hazırladığınız çok yumuşak hamuru iki fırın kağıt arasına koyup tart kabın genişliğinde  açın.
*Tart tabanını önceden ısıtılmış fırında  pişirin ve biraz soğutun.


*Çikolatalı dolgu için tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin ve biraz ılıtın.

*2 adet yumurta ve 1-2 çorba kaşığı şekeri katılaşıncaya kadar çırpın,sonra eritilmiş çikolatalı tereyağını ekleyin. Homojen oluncaya kadar spatula ile karıştırın.                                                                                                                                                                                                 
                                       
*Frambuazların yarısının üzerine 1-2 çorba kaşığı pudra şeker serpiştirip  hafifçe  ezin ve tartın üzerine yaydırın.

*Tartın en üstüne çikolatalı karışımı dökün ve fırının en üst raftında pişirmeye devam edin yaklaşık 10-12 dakika.




*Tartı biraz soğuttuktan sonra kalan frambuazlar ile süsleyin.
Afiyet olsun.