Taban için:
1 adet yumurta;
1 su bardağı tere yağı;
Yarım su bardağı pudra şekeri;
1 su bardağı ince öğütülmüş badem;
2 tepeleme çorba kaşığı Hindistan cevizi;
2 su bardağı un;
Yarım bardak soğuk su.
Bir tutam deniz tuzu.
Kreması için:
2 paket Beyaz krem peynir ve tuzsuz lor peyniri.
1 paket krema;
3 adet yumurta;
1 su bardağı şeker;
1/ 4 su bardağı un;
1 adet vanilya;
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi;
Süslemek için şeftali, file badem.
Hazırlanışı:
*Soğuk tereyağı küpleri ve yarım su bardağı pudra şekerini
karıştırın, yumurtayı ve tuzu ekleyin.
*Sonra badem unu ve unu katın, azar azar soğuk suyu ekleyerek
yapışkan bir hamur elde edin.
*Kelepçeli kaba fırın kağıdı serin, üzerine hamuru yaydırın.
Taban düzgün olması için hamurun üzerine fırın kağıdı koyup merdane ile
düzleştirin. Sonra tabanı kelepçeleyip önceden ısıtılmış fırında pişirin.
*2 paket krem peyniri şekerin yarısı ile pürüzsüz olana kadar
çırpın, sonra ayrı çırpılmış kremayı ekleyip homojen oluncaya kadar karıştırın.
*Ayrı kapta yumurtaları ve kalan şekeri beyazlaşıncaya kadar
çırpın, limon rendesi ve 1/ 4 su bardağı un katıp karıştırmaya devam edin.
*Sonra yumurtalı ve
peynirli karışımları birleştirin ve biraz ılımış tabanın üzerine dökün.
Kabarcıkları çıkartmak için kabı birkaç kez tezgahın üzerin vurun.
*Cheesecake başka su dolu bir kaba yerleştirin ve 200 C fırında
pişirin.
*Cheesecake soğuduktan sonra üzerine şeftali dilimleri dizin.
Meyveler parlak olması için fırça ile reçel sürün.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder