12 Temmuz 2015 Pazar

Şeftalili cheesecake


 Malzemeler:
Taban için:
1 adet yumurta;
1 su bardağı tere yağı;
Yarım su bardağı pudra şekeri;
1 su bardağı ince öğütülmüş badem;
2 tepeleme çorba kaşığı Hindistan cevizi;
2 su bardağı un;
Yarım bardak soğuk su.
Bir tutam  deniz tuzu.
Kreması için:
2 paket Beyaz krem peynir ve tuzsuz lor peyniri.
1 paket krema;
3 adet yumurta;
1 su bardağı şeker;
1/ 4  su bardağı un;
1 adet vanilya;
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi;
Süslemek için şeftali, file badem.


Hazırlanışı:
*Soğuk tereyağı küpleri ve yarım su bardağı pudra şekerini karıştırın, yumurtayı ve tuzu ekleyin.

*Sonra badem unu ve unu katın, azar azar soğuk suyu ekleyerek yapışkan bir hamur elde edin.

*Kelepçeli kaba fırın kağıdı serin, üzerine hamuru yaydırın. Taban düzgün olması için hamurun üzerine fırın kağıdı koyup merdane ile düzleştirin. Sonra tabanı kelepçeleyip önceden ısıtılmış fırında pişirin.


*2 paket krem peyniri şekerin yarısı ile pürüzsüz olana kadar çırpın, sonra ayrı çırpılmış kremayı ekleyip homojen oluncaya kadar karıştırın.

*Ayrı kapta yumurtaları ve kalan şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın, limon rendesi ve 1/ 4 su bardağı un katıp karıştırmaya devam edin.

*Sonra yumurtalı  ve peynirli karışımları birleştirin ve biraz ılımış tabanın üzerine dökün. Kabarcıkları çıkartmak için kabı birkaç kez tezgahın üzerin vurun.

*Cheesecake başka su dolu bir kaba yerleştirin ve 200 C fırında pişirin.

*Cheesecake soğuduktan sonra üzerine şeftali dilimleri dizin. Meyveler parlak olması için fırça ile reçel sürün.

Afiyet olsun.