2 Haziran 2015 Salı

Pırasalı peynirli börek





Malzemeler:
Hamur için:
2 adet yumurta;
1 su bardağı yoğurt;
1/ 4 su bardağı sıvı yağ;
4 – 5 bardak un;
1 çorba kaşığı sirke;
1 adet kabartma tozu;
Tuz.

İç malzemesi için:
2 adet orta boy pırasa;
1 su bardağı beyaz peynir.
Kara biber, pul biber.

Sürmek için:
Yarım su bardağı tere yağı;
1 adet  yumurta.
Susam, çörek otu.

Hazırlanışı:
*Hamur için malzemeleri karıştırın  ve güzelce yoğurun.

*Hazırladığınız hamuru 12 adet bezeye bölün.

*Bezeleri teker teker, tabak büyüklüğünde açın üzerine eritilmiş tere yağ sürün ve  6 adet bir arada olacak şeklinde üst üste yerleştirin . Üzerini streç filmi ile kapatıp buzdolabında bekletin.



*Pırasaları ikiye kesip ince doğrayın, 1-2 çorba kaşığı zeytinyağında yumuşayıncaya kadar sote edin. Kara biber ve pul biberi gezdirin.

*Kalın yufkaları buzdolabından alıp 6 adet birlikte fırın tepsisi  büyüklüğünde açın ve yağlanmış kaba yerleştirin. Üstüne beyaz peyniri ve sotelenmiş pirasayı eşit olacak şekilde serpiştirin.




*Sonra diğer yufkayı açıp böreği kapatın.

*Üzerine çırpılmış yumurta ve tere yağı sürün, susam ve çörek otu serpiştirin.

*Böreği dilimleyip önseden ısıtılmış fırında 250 C pişirin.

Afiyet olsun.