7 Haziran 2015 Pazar

Bademli kurabiye




Malzemeler:

1 adet yumurta;
1 su bardağı tere yağı;
3/ 4 su bardağı pudra şekeri;
1,5 su bardağı çok ince kıyılmış badem;
3 su bardağı un;
1 adet kabartma tozu;
1 adet vanilya;
Bir miktar muskat rendesi;
Bir tutam tuz.

Hazırlanışı:




*Yumurta, tere yağ ve pudra şekeri güzelce çırpın.

*Badem unu, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı ekleyin, elinizde varsa biraz muskat rendeleyin.

*Azar azar unu ekleyip, çok yumuşak hamur elde edin.

*Hamurun yarısını iki fırın kağıdın arasına koyup yarım santim kalınlığında açın. *Üste kalan kağıdı alın ve dilediğiniz şekillere kesin.

*Fazla hamurları alın ve alta kalan kağıt ile birlikte fırın tepsisine yerleştirin.




*180 C fırında, kurabiyeler altından hafif kızarıncaya kadar pişirin.

*Kurabiyeler daha sıcak iken, üzerlerine pudra şekeri serpiştirin.

Afiyet olsun.