17 Ocak 2017 Salı

Vanilyalı krema kaplı kek


Malzemeler:

3 adet yumurta;
1 su bardağı şeker;
1 su bardağı tere yağı;
1,5 su bardağı un;
1 su bardağı süt;
1 adet kabartma tozu;
1 adet vanilya;
1 çorba kaşığı kakao;
1 tutam tuz;
Yarım su bardağı kıyılmış ceviz.

Krema için:
1 adet yumurta;
Yarım su bardağı şeker;
2,5 çorba kaşığı un;
1 çorba kaşığı tere yağı;
Yarım litre süt;
1 adet vanilya.

Hazırlanışı:


*1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı tere yağını çırpın.

*Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.

*Sütü, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyıin bir miktar daha çırpın.

*Sonunda unu ekleyin, karışım homojen oluncaya kadar kaşık ile karıştırın.

*Kek hamurunu pişirme kabına aktarın, bir miktar bırakın. Onun içine 1 çorba kaşığı kakao katıp güzelce karıştırın ve onu da kek kabına dökün.

*Keki 180 C fırında pişirin.

*Kremayı hazırlamak için  sütü pişirin.

*1 adet yumurta ve yarım su bardağı şekeri güzelce çırpın, sonra unu ve vanilyayı ekle, sonra unu ve vanilyayı ekleyin.



*Bu karışımı bir miktar süt ile sulandırın ve karıştırarak kaynayan süte ekleyin.

*Kremayı sürekli karıştırarak pişirin.

*Krema hazır olunca 1 çorba kaşığı tere yağı ekleyin, tamamen soğuduktan sonra mikser ile 3-4 dakika çırpın.

*Keki de soğuttuktan sonra üzerine krema sürün ve ceviz serpiştirin.

Afiyet olsun.