1 su bardağı tere yağ;
1 adet yumurta;
3 çorba kaşığı yoğurt;
2,5 su bardağı un;
1 adet kabartma tozu;
1 tutam şeker;
1 çorba kaşığı limon suyu;
1 çorba kaşığı mahlep.
Hazırlanışı:
*Yumurta sarısını tere yağ ile çırpın.
*Un ve yumurta akı hariç tüm malzemeleri ekleyin ve
karıştırın.
*Yumurta akını katılaşıncaya kadar çırpın sonra 2,5 su bardağı
un ile birlikte diğer karışıma ekleyin ve çok yumuşak hamur yoğurun.
*Elinize biraz sıvı yağ dökerseniz hamur yoğururken yapışmaz.
*Hamurdan önce iki beze, sonra her birini tekrar ikiye ayırın.
*Küçük bezeleri uzatın, halka ve ya dilediğiniz şekil verin.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder