3 Şubat 2017 Cuma

Elmalı kurabiye



Malzemeler:

*1 su bardağı tere yağ;
1 adet yumurta;
2/ 3 şeker;
3 çorba kaşığı yoğurt;
1 adet kabartma tozu;
1 adet vanilya;
1 tutam tuz;
1 çorba kaşığı limon suyu;
Un.

İç malzemesi için:
2 adet elma;
Yarım su bardağı ceviz;
Yarım su bardağı kuş üzümü.
1 tatlı kaşığı tarçın.

Hazırlanışı:




*1 su bardağı tere yağ ve 2/ 3 su bardağı şekeri çırpın.

*Sonra un hariç sıra ile yumurta, yoğurt ve kalan malzemeleri ekleyin, homojen oluncaya kadar karıştırın.

*Yumuşak hamur elde etmek için unu azar azar ekleyin. Hamuru avucunuzla vurarak yoğurun. Gerekirse elinize azıcık sıvı yağ dökün, böylece hamur elinize yapışmaz.

*İç malzemesini hazırlayıncaya kadar hamuru buzdolabında bekletin.

*2 adet elmayı soyup rendeleyin, sonra suyunu biraz çekene kadar tavada sote edin.

*Pişirdiğiniz elma rendesine yarım bardak dövülmüş ceviz, yarım bardak yıkanmış kuş üzümü ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırın.

*Hamurdan iki beze yapın, birisini açıp bardak yardımı ile yuvarlaklar kesin, içine elmalı harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın.





*Kurabiyeler açılmaması için kenarları çatal ile bastırın.

*Diğer bezeyi açıp üçgenler kesin, harçtan koyup sarın.





*Kurabiyeleri 180 C fırında pişirin ve üzerlerine pudra şekeri serpiştirin.

Afiyet olsun.