9 Şubat 2015 Pazartesi

Tavuk etli rulo


Malzemeler:

2 adet büyük boy tavuk göğüs;
1 adet soğan;
2-3 diş sarımsak;
5-6 adet küçük boy kornişon turşusu;
1 kase mantar;
4 adet siyah zeytin;
1 kahve kaşığı biber salçası;
Kara biber;
Pul biberi;
2-3 çorba kaşığı zeytin yağı;
Bir tutam maydanoz.
Tuz;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar.

Hazırlanışı:

*Tavuk  göğüslerini  yatay kesip yapacağınız  rulolar için  6 adet yaprak elde edin.

*Zeytin yağında ince doğranmış soğanları sote edin,  dilimlenmiş  mantarları ve sarımsakları ekleyin.

*Mantarları pişince rendelenmiş kornişonları ilave edin.  Kalan malzemeleri de kattıktan  sonra  1-2 dakika  karıştırıp  ocaktan  alın.

*Hazırladığınız harcı  etlerin üzerine  paylaştırın  ve dikkatlice ruloları sarın,  dikiş ipi ile dolayıp bağlayın.



*Ruloları zeytin yağında kızartın,  sonra ısıya dayanıklı kaba dizin, tavadaki yağı da üzerine gezdirin.

*Tavuk ruloların üzerine kaşar serpiştirin .

*Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişirin  10-12 dakika.

Afiyet olsun.