Malzemeler:
2 adet büyük boy tavuk göğüs;
1 adet soğan;
2-3 diş sarımsak;
5-6 adet küçük boy kornişon turşusu;
1 kase mantar;
4 adet siyah zeytin;
1 kahve kaşığı biber salçası;
Kara biber;
Pul biberi;
2-3 çorba kaşığı zeytin yağı;
Bir tutam maydanoz.
Tuz;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar.
Hazırlanışı:
*Tavuk göğüslerini yatay kesip yapacağınız rulolar için
6 adet yaprak elde edin.
*Mantarları pişince rendelenmiş kornişonları ilave edin. Kalan malzemeleri de kattıktan sonra
1-2 dakika karıştırıp ocaktan
alın.
*Hazırladığınız harcı
etlerin üzerine paylaştırın ve dikkatlice ruloları sarın, dikiş ipi ile dolayıp bağlayın.
*Ruloları zeytin yağında kızartın, sonra ısıya dayanıklı kaba dizin, tavadaki
yağı da üzerine gezdirin.
*Tavuk ruloların üzerine kaşar serpiştirin .
*Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişirin 10-12 dakika.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder