2 adet tavuk göğüs;
Kekik;
Pul biberi;
Tuz.
Polenta için:
1 su bardağı mısır unu;
1-2 çorba kaşığı tere yağ;
1 sap yeşil soğan;
Fesleğen;
Pul biberi;
Mısır konservesi.
Hazırlanışı:
*Tavuk etlerini iri kuş başı doğrayın. Baharatlar ile etleri
terbiye edin.
*Dinlendirilmiş etleri çöp şişlere dizin ve çok az yağ ile yağlanmış teflon tavada pişirin.
*Polenta garnitürünü hazırlamak için 1 su bardağı mısır unu
ile 1 bardak suyu karıştırın.
*Kaynayan 2-3 bardak
suya boza kıvamına getirdiğiniz mısır ununu ekleyin.
*Sürekli karıştırarak polentayı pişirin.
*Üzerine pül biberli tere yağ gezdirin.
* Biraz kızartılmış domates halkaları, kıyılmış yeşil soğan ,fesleğen , mısır taneleri serpiştirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder