Malzemeler:
Yarım köy tavuğu;
10 adet arpacık soğan;
1 adet büyük boy havuç;
3 adet patates;
2-3 diş sarımsak;
10-12 adet mantar;
Bir kase bütün domates konservesi ve ya 5 adet orta boy
domates;
Kara biber;
Kara biber;
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber;
Bir tutam acı pul biberi;
Taze Kekik;
Tuz;
Zeytin yağı.
Hazırlanışı:
*Tavuğu iri parçalara
bölün ve kaynatın.
*Etler pişince tencereden çıkartın , sularını süzdürün ve
zeytin yağında kızartın.
*Etleri pişirdiğiniz yağda önce soğanları sonra patatesleri,
havuçları, mantarları ve sarımsakları
katarak sote edin.
*Bir miktar çevirdikten sonra etleri ve kalan malzemeleri
ekleyin. Üzerine 1 bardak sıcak su dökün ve çok kısık
ateşte yemeyin pişmesini tamamlayın.
Not: Yemeyi market tavuğu ile yaparsanız, önceden haşlamanıza gerek yok. Biber ve tuz ile ovalayıp etleri direkt kızartın.
Kestaneli pilav
1+ 1/2 su bardağı pirinç;
20 adet kestane;
1 adet küçük boy soğan;
3 su bardağı tavuk suyu;
Kara biber.
*Soğanları sote edin, pirinçleri katın, bir iki kere çevirin.
*Pirinçlerin üzerine kestaneleri dizin ve tavuk suyunu
ekleyin.
*Pilavı, piştikten
sonra, kapağın altına havlu kağıdı koyup dinlendirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder