15 Ocak 2015 Perşembe

Sebzeli köy tavuğu ve kestaneli pilav


Malzemeler:

Yarım köy tavuğu;
10 adet arpacık soğan;
1 adet büyük boy havuç;
3 adet patates;
2-3 diş sarımsak;
10-12 adet mantar;
Bir kase bütün domates konservesi ve ya 5 adet orta boy domates;
Kara  biber;
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber;
Bir tutam acı pul biberi;
Taze Kekik;
Tuz;
Zeytin yağı.


Hazırlanışı:

*Tavuğu  iri parçalara bölün ve kaynatın.

*Etler pişince tencereden çıkartın , sularını süzdürün ve zeytin yağında kızartın.

*Etleri pişirdiğiniz yağda önce soğanları sonra patatesleri, havuçları, mantarları  ve sarımsakları katarak sote edin.



*Bir miktar çevirdikten sonra etleri ve kalan malzemeleri ekleyin.  Üzerine  1 bardak sıcak su dökün ve çok kısık ateşte  yemeyin pişmesini tamamlayın.


Not: Yemeyi market tavuğu ile yaparsanız, önceden haşlamanıza gerek yok. Biber ve tuz ile ovalayıp etleri direkt kızartın.

Kestaneli pilav


1+ 1/2 su bardağı pirinç;
20 adet kestane;
1 adet küçük boy soğan;
3 su bardağı tavuk suyu;
Kara biber.
*Soğanları sote edin, pirinçleri katın, bir iki kere çevirin.
*Pirinçlerin üzerine kestaneleri dizin ve tavuk suyunu ekleyin.
*Pilavı,  piştikten sonra, kapağın altına havlu kağıdı koyup dinlendirin.
Afiyet olsun.