500 gr.
kıyma;
Kara biber;
Tuz
2-3 çorba
kaşığı domates salçası ve ya küçük kavanoz domates konservesi;
Tereyağı,
500 gr.
süzme yoğurt;
2-3 diş
sarımsak;
500 gr.
ıspanak;
*Süzme
yoğurdu ince kıyılmış sarımsak ile karıştırın.
*Kıymayı tuz ve kara biber ile yoğurun, küçük köfteler
hazırlayın.
*Tere
yağında köfteleri sallayarak kızartın.
*Köfteleri
pişirdiğiniz yağda domates konservesini bir miktar pişirin, sonra köfteleri ekleyin.
*İri
parçalara koparılmış ıspanakları 1-2 çorba kaşığı zeytin yağında pişirin (çok fazla öldürmeyin).
*Servis tabağına önce sarımsaklı süzme yoğurdundan koyun, sonra ıspanakları dizin. En üstüne
köfteleri yerleştirin ve domates sosundan gezdirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder