24 Ocak 2015 Cumartesi

Sarımsaklı süzme yoğurt, ıspanak ve domates soslu köfte


 Malzemeler:

500 gr. kıyma;
Kara biber;
Tuz
2-3 çorba kaşığı  domates salçası  ve ya küçük kavanoz domates konservesi;
Tereyağı,
500 gr. süzme yoğurt;
2-3 diş sarımsak;
500 gr. ıspanak;

Hazırlanışı:

*Süzme yoğurdu ince kıyılmış sarımsak ile karıştırın.

*Kıymayı  tuz ve kara biber ile yoğurun, küçük köfteler hazırlayın.

*Tere yağında köfteleri sallayarak kızartın.

*Köfteleri pişirdiğiniz yağda  domates konservesini  bir miktar pişirin, sonra köfteleri ekleyin.

*İri parçalara koparılmış ıspanakları 1-2 çorba kaşığı zeytin yağında  pişirin (çok fazla öldürmeyin).


*Servis  tabağına önce sarımsaklı süzme yoğurdundan  koyun, sonra ıspanakları dizin. En üstüne köfteleri  yerleştirin  ve domates sosundan  gezdirin.

Afiyet olsun.