9 Ocak 2015 Cuma

Fırında mantar sote



Malzemeler:

350-400 gr. mantar;
1 adet kırmızı biber;
1 adet yeşil biber;
1 adet havuç;
1 adet soğan;
1 adet domates;
Bir tutam maydanoz;
Bir tutam taze kekik;
Kara biber;
Pul biberi;
Tuz.
1 su bardağı rendelenmiş kaşar;
Tavuk füme.

Hazırlanışı:

*İnce doğranmış soğanı sote edin, dilimlenmiş mantarları ekleyin.

*Mantarlar suyunu çekince  halka şeklinde kesilmiş havucu ve küçük doğranmış biberleri katın.


*Sebzelerin çok yumuşa mamasına dikkat edin.

*Doğranmış domatesi de ekleyin.

*Biraz daha çevirip ocaktan alın.

*Baharat ve yeşillikleri ekleyip karıştırın.

*Yemeyi fırın kabına aktarın, üzerine dilimlenmiş tavuk füme dizin ve rendelenmiş kaşarı serpiştirin.




*Yemeyin üzerinde kaşarlar kızarıncaya kadar fırınlayın.



Afiyet olsun.