10 Aralık 2014 Çarşamba

Portakal kremalı mini cheesecake



Malzemeler:

Tabanı için;
1 paket kakaolu bisküvi;
Yarım su bardağı ceviz;
1 çorba kaşığı tere yağ;
2-3 çorba kaşığı portakal suyu.
İç malzemeleri:
1 adet yumurta;
Yarım su bardağı şeker;
1 paket krem peynir;
Yarım kutu Mascarpone peyniri;
2-3 çorba kaşığı kaymak;
1-2 çorba kaşığı un;
1 adet vanilya.

Portakal kreması için:
2 adet portakalın suyu;
1 -2 çorba kaşığı pudra şekeri;
2-3 çorba kaşığı Mascarpone peyniri.

Hazırlanışı:

*Bisküvi ve cevizleri rondo ile kıydıktan sonra eritilmiş tere yağı ve portakal suyu ile yoğurun.


*Hazırladığınız bisküvi hamurunu kek kaplarına taban olarak paylaştırın.

*Krem peyniri ve şekeri pürüzsüz olana kadar çırpın sonra yumurtayı ve teker teker kalan malzemeleri ekleyin.

*Homojen kıvama getirdiğiniz kremayı bisküvi tabanların üzerine dökün.

*Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.

*Mini kekleri soğumaya bırakıp portakallı  kremayı hazırlayın. 2 adet portakal suyuna 1-2 çorba kaşığı pudra şekeri ve 1 çorba kaşığı nişasta ekleyip güzelce karıştırın, sonra koyulaşıncaya kadar pişirin.

*Portakallı kremayı biraz ılıtın ve keklerin üzerine dökün.


Afiyet olsun.