Malzemeler:
Tabanı için;
1
paket kakaolu bisküvi;
Yarım su bardağı ceviz;
1 çorba kaşığı tere yağ;
2-3 çorba kaşığı portakal suyu.
İç malzemeleri:
1 adet yumurta;
Yarım su bardağı şeker;
1 paket krem peynir;
Yarım kutu Mascarpone peyniri;
2-3 çorba kaşığı kaymak;
2-3 çorba kaşığı kaymak;
1-2 çorba kaşığı un;
1 adet vanilya.
Portakal kreması için:
2 adet portakalın suyu;
1 -2 çorba kaşığı pudra şekeri;
1 -2 çorba kaşığı pudra şekeri;
2-3 çorba kaşığı Mascarpone peyniri.
Hazırlanışı:
*Bisküvi ve cevizleri rondo ile kıydıktan sonra eritilmiş tere
yağı ve portakal suyu ile yoğurun.
*Hazırladığınız bisküvi hamurunu kek kaplarına taban olarak
paylaştırın.
*Krem peyniri ve şekeri pürüzsüz olana kadar çırpın sonra
yumurtayı ve teker teker kalan malzemeleri ekleyin.
*Homojen kıvama getirdiğiniz kremayı bisküvi tabanların
üzerine dökün.
*Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.
*Mini kekleri soğumaya bırakıp portakallı kremayı hazırlayın. 2 adet portakal suyuna 1-2
çorba kaşığı pudra şekeri ve 1 çorba kaşığı nişasta ekleyip güzelce karıştırın,
sonra koyulaşıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder